vrijdag 11 september 2015

Er waren eens 2 Marokkaanse geitjes.....

Deze vakantie gingen we op reis. Naar Marokko.
Uiteraard bezochten we de souks, waar ik naast arganolie (waarvan de vrucht aan 'geitenbomen' groeit) ook geitenleer kocht. Ik bood af (wschl wel niet genoeg) en ging naar huis met twee vellen leer. Tot grote hilariteit van mijn medereizigers liep ik dus rond met mijn 2 geitjes.
Voor een handtas voor mezelf. 
Lang geleden, op naaiweekend, maakten we met het patroon van Els Van Reusel (Lady Stitch) een handtas met flap, die ik al ettelijke keren thuis maakte. Het is een eenvoudig model, niet moeilijk om te maken, en heel praktisch. 
Het model was dus snel gekozen, het zou terug een handtas met flap worden! 
Er werd gepuzzeld, de delen waren zowiezo niet lang genoeg voor de riem bv en de tussenflap, die naaide ik dus aan elkaar! En alle delen geraakten er, nipt weliswaar, uit! Het voordeel van leer is natuurlijk wel dat je geen rekening moet houden met de draadrichting en de delen naar believen kan draaien en kantelen.
Mijn madammeke (mevrouw Pfaff) had absoluut geen last met het echte leder: ze stikte er vlotjes door (weliswaar met een grotere steek dan normaal: ik gebruikte steekgrootte 4). Ik vergat zelfs mijn ledervoet te gebruiken!
Ik deed wel een kleine aanpassing: ik doorstikte de flap niet, omdat dat niet mooi lukte zonder scheeftrekken, maar dat stoort helemaal niet.
Ik ben een content mens! 
Alleen op de voorflap staat mijn strijkijzerafdruk erin, ik verstevigde de voering vd flap toen ze al gemaakt was, domdomdom! Volgens mijnen hubby is de 'patine' nog wel mooi! Ik ga morgen naar de schoenmaker om te vragen wat ik er kan aan doen...
Ziehier een paar fotootjes:
Hier een foto van de 'geitenboom':Patroon: Lady stitch
Stof: Leer:Marokko en voering: De stoffenmadam (art gallery)

Ik maakte er eind vorig schooljaar nog eentje voor Annes'juf, die ik nog niet blogde, bij deze toon ik ze hier!Patroon: Lady Stitch
Stoffen: madeline (nepleer) & Verias (voering)

9 opmerkingen: